Tilke Platteel-Deur

The Art of Integrative Breathwork Therapy

Over Tilke

Tilke geeft sinds 1979 privé sessies en leidt groepen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland, met naast ademwerk en relatiewerk, ook Voice Dialogue. Zij is een ervaren therapeut, coach en trainer. Ook leidt zij supervisie groepen, een deel van haar werk dat haar bijzonder fascineert. Zij heeft een privé praktijk in Naarden-Vesting.

Tilke Platteel-Deur, Breathwork, Atemtherapie, Integrative Therapie Nehterlands, Workshops

Zij is moeder van een dochter en een zoon en heeft zes kleinkinderen.

Na haar eindexamen studeerde Tilke klassiek ballet en Moderne dans aan de Rotterdamse Dans Academie. Haar interesse voor de adem werd gewekt door de ervaring dat juist bij de moderne dans het de adem is die de beweging stuurt. Haar enthousiasme voor het werken met de adem is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Tilke volgde intensieve trainingen in ademwerk bij Leonard Orr, Dyana Yogi, Sondra Ray en andere trainers.

Uit de combinatie van beweging en adem ontstond een vorm van lichaamswerk die diep doorwerkt in je zijn, je in staat stelt werkelijk geaard te zijn en je helpt zachtheid en kracht met elkaar te verbinden.

Tilke volgde intensieve trainingen in Voice Dialogue en de Psychology of Selves bij Hal Stone en Sidra Stone, en studeerde Neurolinguistic Programming (NLP), alsmede Familieopstellingen bij Bert Hellinger, Emotional Freedom Technique (EFT), Polariteits therapie en massage. Zij is Avatar Master.

Van 2001-2004 was zij president van de International Breathwork Foundation (IBF). Sinds 2010 is zij bestuurslid van de Global Professional Breathwork Alliance.

Integrative Atemtherapie - Tilke Platteel-Deur

Tilke schreef in 2009, “The Art of Integrative Therapy” – Healing the Past on a Soul Level – A book to ease the life of therapists and inspire their clients.

Haar boek is in het Duits vertaald als “Die Kunst der integrativen Atemtherapie” – Die Vergangenheit auf Seelenebene heilen-. Ein Buch um das Leben von Therapeuten zu erleichtern und ihre Klienten zu inspirieren.
Tilke schreef verscheidene artikelen over Ademwerk en de ‘Psychology of Selves’ waaronder ‘What is breathwork?’, ‘The Inner Qualities of a Breathworker’, ‘Hot Water Breathwork’ en ‘Cold Water Breathwork’. Deze artikelen werden gepubliceerd in The Healing Breath, Atman en Balance