Tilke Platteel-Deur

The Art of Integrative Breathwork Therapy

Integratieve Therapie

In Integratieve therapie ‘versmelten’ psychotherapeutische methoden, zoals Integratief Ademwerk, Voice Dialogue, NLP, etc. Het woord ‘Integratief’ verwijst hier naar het proces van integratie van gedachten, overtuigingen en gevoelens in de persoonlijkheid. Integratieve therapie verbindt onbewuste, ontkende of onopgeloste aspecten van het ‘zelf’ weer met elkaar, vermindert het gebruik van verdedigingsmechanismen en bevordert de oorspronkelijke spontaniteit. Het is een proces van ‘heel’ worden.

Integratieve therapeuten voelen zich niet gebonden door theorieën, dogma’s, conventies of een speciale werkwijze. Zij gebruiken die methoden waarvan zij uit ervaring weten dat ze in een gegeven situatie goed werken.

 

Integratieve Ademtherapie

“A therapist’s core skill is the capacity to get in touch with the client’s deepest experience. Without a bodily-sensed experience, change is usually skin-deep”
Hilde Rapp

“Deze diepe -lichamelijke- ervaring kan op een elegante en heel eenvoudige wijze bereikt worden door het werk met de bewust verbonden adem.”

 

Van de vele verschillende therapeutische methodes om werkelijk contact met cliënten te maken en diepe veranderingen teweeg te brengen is integratief ademwerk een krachtige en zeer effectieve methode.

Precies en diep ademwerk in psychotherapie maakt het mogelijk dieper in het wezen van de mens door te dringen. Het verbindt innerlijke kracht en kwetsbaarheid.

Het is als een ‘rode loper’ naar ware kracht en de ervaring van onze essentie. Cliënten worden zich bewust van hun eigen energiesysteem. Hoe meer het fysieke energie level stijgt en voelbaar wordt, des te meer worden zij gewaar dat ze meer zijn dan alleen een lichaam, dat ze in werkelijkheid energie zijn, energie die pure essentie is. Uiteindelijk leidt de bewuste verbonden adem ertoe dat een mens zich met zijn emoties werkelijk veilig voelt in zijn lichaam.